Ouă de ciocolată umplute
Sunt simpatice şi în mod clar perfecte pentru desertul de Paşte. De gust nu mai vorbim. te poftim la nişte ouă de ciocolată umplute, extraordinar de delicioase.
Ingrediente pentru ouă de ciocolată umplute
200 g ciocolată amăruie forme de plastic de la ouăle de ciocolată bombonele colorate,pentru decor
125 g margarină
1 plic budincă de ciocolată
esenţă de rom
Mod de preparare pentru ouă de ciocolată umplute
Rupi ciocolata bucăţele şi o topeşti pe baie de aburi, la foc mic. Cureţi matriţele pentru ouă, apoi, cu o linguriţă, torni uşor ciocolată, având grijă să acoperi matriţa în întregime. Dai la frigider 10 minute, le scoţi şi aplici şi un al doilea strat de ciocolată cu o pensulă. Laşi să se răcească bine. Cu cât ciocolata e mai rece, cu atât se desfac ouăle mai uşor.
Pentru crema de ciocolată, prepari budinca urmând indicaţiile de pe ambalaj. O laşi la răcit, apoi adaugi margarina Unirea pentru Creme moale, esenţa de rom şi omogenizezi. Umpli fiecare jumătate de ou cu crema de ciocolată, după dorinţă şi dai la frigider. După ce s-a răcit crema, ungi marginile fiecărei jumătăţi cu ciocolată fierbinte, le lipeşti între ele şi le tăvăleşti baza prin bombonele-decor. Le dai la frigider.
foto: profimedia