Ouă de prepeliţă murate

oua de prepelite murate Jamie Oliver jpeg

Jamie Oliver te învaţă cum să prepari această delicatesă. Poate nu ai mai încercat preparatul, dar ouăle de prepeliţă sunt delicioase atunci când sunt murate.

Ingrediente (1 borcan mare)

24 de ouă de prepeliţă 2 cepe normale sau şalote (ceapă franţuzească) 120 ml oţet alb 60 ml vin alb sec ¼ linguriţă seminţe de ţelină ¼ linguriţă anason 8 cuişoare 2 foi de dafin ½ linguriţă seminţe de fenicul ½ linguriţă piper boabe ½ linguriţă seminţe de coriandru ½ linguriţă boia ½ linguriţă sare grunjoasă

Mod de preparare

Fierbi şi cureţi ouăle de prepeliţă. Cureţi şi tai ceapa rondele. Combini toate ingredientele, mai puţin ouăle, într-o cratiţă şi o pui la foc mediu. Dai în clocot compoziţia, apoi fierbi la foc mic 2-3 minute. Laşi să se răcească.

Aşezi ouăle fierte într-un borcan de sticlă sterilizat în prealabil şi torni peste ouă compoziţia din condimente şi oţet. Laşi la marinat cel puţin 24 de ore în frigider, înainte de servire.

Sursa + foto: jamieoliver.com

De ce sunt mai bune ouăle de prepeliţă decât cele de găină

De ce sunt mai bune ouăle de prepeliţă decât cele de găină

Cum ţii cura cu ouă de prepeliţă şi la ce ajută

Cum ţii cura cu ouă de prepeliţă şi la ce ajută

Chiftele la cuptor cu ouă de prepeliţă

Chiftele la cuptor cu ouă de prepeliţă

Cuiburi cu ouă de prepeliţă (pentru persoanele cu colesterol mărit)

Cuiburi cu ouă de prepeliţă (pentru persoanele cu colesterol mărit)

Salată de cartofi şi ouă de prepeliţă

Salată de cartofi şi ouă de prepeliţă

Salată de pui cu ouă de prepeliţă

Salată de pui cu ouă de prepeliţă

Ouă de prepeliţă cu sardine

Ouă de prepeliţă cu sardine