Ouă umplute
Mai ţineţi minte că atunci când veneau musafirii, ori de Revelion sau alte ocazii speciale mamele noastre pregăteau ouă umplute? Iată reţeta pe care o poţi prepara şi tu azi.
Ingrediente
6 ouă 3 ficăţei de pasăre 1 ceapă tăiată mărunt 1 lingură ulei sare piper 1 linguriţă coniac
Mod de preparare
Fierbi ouăle în apă cu sare. Le ţii aproximativ 10 minute, le scoţi şi le laşi la răcit, apoi le cureţi coaja şi le tai jumătăţi. Scoţi gălbenuşul. Separat, cureţi ficăţeii, apoi îi căleşti în ulei cu ceapa. Când aceasta a devenit gălbuie adaugi gălbenuşurile, sare şi piper şi opreşti focul. Laşi la răcit, apoi mixezi bine tot amestecul, până când devine o cremă fină. Torni coniacul, amesteci şi umpli ouăle, apoi le dai la frigider.