Pacheţele cu piersici
Piersicile pârguite încă ne mai zâmbesc de pe tarabele din pieţe. Motiv pentru care îţi dăm încă o idee cum să le prepari.
Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină 200 g unt 200 g smântână un vârf de cuţit de sare 6-8 piersici
Pentru cremă
400 g brânză de vaci
2 ouă
2-3 linguri de zahăr
esenţă de vanilie
Mod de preparare
Se amestecă făina cu untul şi cu sarea şi se adaugă smântâna. Se face un aluat moale, care se lasă la rece 2-3 ore.
Amestecă cu mixerul brânzica de vaci (scursă în prealabil) cu ouăle şi cu zahărul. La sfârşit, după ce s-au încorporat toate ingredientele, se adaugă esenţa de vanilie.
Scoate aluatul de la frigider şi întinde foi de 2 centimetri grosime cu ajutorul unei vergele. Împarte-le în pătrate cu latura de aproximativ 5 centimetri. Pune în centrul pătratelor cremă de brânză şi aproape o jumătate de piersică, tăiată cubuleţe.
Împătureşte aluatul astfel încât brânza să nu se scurgă şi pune pacheţelele formate într-o tavă tapetată la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră, la foc potrivit.
sursa foto: Profimedia