Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare jpeg

Vrei să experimentezi reţete mai speciale? Atunci trebuie să încerci mâncarea exotică! E hrănitoare, menajează silueta şi, deşi pare incredibil, nu goleşte portofelul.

Ingrediente

300 g orez 200 g carne de crab congelată 200 g creveţi congelaţi 3 scoici 2 ouă 1 linguriţă curcuma 100 g mazăre congelată 1 praz mic 2 ardei graşi 750 ml supă de legume din cub concentrat 2 cepe 4 căţei usturoi pătrunjel verde 1 lămâie 4 linguri ulei sare piper

Preparare

Fierbi ouăle tari, le cureţi şi le tai în patru. Decongelezi fructele de mare şi mazărea. Căleşti ceapa tocată, adaugi usturoiul mărunţit, prazul şi ardeii tăiaţi mărunt. Pui orezul spălat bine, supa de legume, sare şi piper, după gust, curcuma şi amesteci. Acoperi vasul şi dai la cuptor, la foc mic, circa 30 de minute. Înainte să fie orezul bine „înflorit“, rumeneşti în puţin ulei fructele de mare spălate şi scurse, adaugi mazărea, mai laşi două minute şi condimentezi cu sare şi piper. Scoţi vasul din cuptor, adaugi fructele de mare amestecate cu mazărea, decorezi cu lămâie, ouă şi pătrunjel tocat.