Pâine dulce cu scorţişoară
O reţetă specific rusească, care-ţi umple casa de mirosul dulce al scorţişoarei. Cu zahăr pudră pe deasupra această pâine dulce cu scorţişoară este cel mai bun desert.
De ce ai nevoie pentru pâine dulce cu scorţişoară
4 căni făină
2 linguri drojdie uscată
2 linguri zahăr
1 praf de sare
¼ cană ulei
1 lingură oţet
1 cană şi un sfert de apă
Pentru umplutură
100 g unt
½ cană zahăr
3 linguri scorţişoară
Cum se prepară pâinea dulce cu scorţişoară
Amesteci toate ingredientele pentru aluat până obţii o cocă elastică. Lasă aluatul să crească până îşi dublează volumul. Întinde aluatul într-o foaie nu foarte subţire şi unge-l cu untul topit, zahăr şi scorţişoară. Rulează şi taie pe mijloc, în lungime. Împleteşte cele două bucăţi şi aşază-le într-o tavă rotundă. Lasă să crească 30 de minute, presară zahăr şi dă la cuptor până se rumeneşte. După ce s-a rumenit presară zahăr pudră.
Sursa foto http://www.littlesunnykitchen.com