Panacotta cu sos de afine

Dacă aveţi musafiri la cină, această prăjitură răcoroasă este esenţială pentru o seară caldă, de neuitat.
Ingrediente
300 ml lapte 3 foi şi jumătate de gelatină 1 linguriţă esenţă de vanilie 115 g miere 2 căni iaurt
Pentru sosul de afine
1 cană afine
2 linguriţe miere
jumătate linguriţă amidon porumb
2 linguri apă
Mod de preparare
Toarnă un sfert de cană de lapte într-un vas peste foile de gelatină. Lasă deoparte pentru 10 minute până când se dizolvă gelatina.
Restul de lapte îl dai în clocot într-o cratiţă de mărime medie. Adaugă esenţa de vanilie, mierea şi amestecă bine. Adaugă mixtura de lapte cu gelatină şi amestecă bine până când gelatina se dizolvă complet. Dă la o parte cratiţa de pe foc şi toarnă iaurtul. Toată această compoziţie o împarţi în 6 pahare cu gura largă. Bagă la frigider pentru 3-4 ore, până când se mai întăreşte.
Pentru sosul de afine, amestecă într-o oală mică afinele şi mierea la flacără medie. După 5 minute se vor înmuia şi vor începe să bolborosească. Într-un vas mic amestecă amidonul de porumb şi apa şi apoi o verşi peste afine. Lasă pe foc încă 5 minute, amestecând incontinuu până când sosul se îngroaşă.
Toarnă peste prăjitura rece şi asta-i tot!
sursa: theironyou.com