Panna cotta cu miere
Atunci cânde te gândeşti la rafinatele deserturi italiene, panna cotta se numără printre cele mai apreciate. Uite cât de uşor se prepară.
Ai nevoie de
1 lingură şi jumătate gelatină incoloră
2 linguri apă rece
1 cană şi jumătate smântână
¼ cană miere
1 lingură lavandă uscată
1 cană lapte
Într-un vas mic amestecă gelatina cu apa şi las-o la înmuiat 5 minute. Unge formele cu 1 strop de ulei.
Într-o tigaie încălzeşte smântâna, mierea şi lavanda uscată, însă ai grijă să nu fiarbă compoziţia. Amestecă până se omogenizează mierea, după care strecoară. Adaugă gelatina şi amestecă cel puţin 1 minut pentru a nu se forma cocoloaşe de gelatină. Încorporează şi laptele. Toarnă compoziţia în forme, pe care să le dai la frigider peste noapte. Pentru a scoate desertul din fome mai uşor, ţine formele în apă fierbinte câteva secunde. Serveşti alături de ce fructe preferi.
Sursa foto http://thekiwicook.com