Panna cotta cu miere

panna cotta site1 jpeg

Atunci cânde te gândeşti la rafinatele deserturi italiene, panna cotta se numără printre cele mai apreciate. Uite cât de uşor se prepară.

Ai nevoie de

1 lingură şi jumătate gelatină incoloră

2 linguri apă rece

1 cană şi jumătate smântână

¼ cană miere

1 lingură lavandă uscată

1 cană lapte

Într-un vas mic amestecă gelatina cu apa şi las-o la înmuiat 5 minute. Unge formele cu 1 strop de ulei.

Într-o tigaie încălzeşte smântâna, mierea şi lavanda uscată, însă ai grijă să nu fiarbă compoziţia. Amestecă până se omogenizează mierea, după care strecoară. Adaugă gelatina şi amestecă cel puţin 1 minut pentru a nu se forma cocoloaşe de gelatină. Încorporează şi laptele. Toarnă compoziţia în forme, pe care să le dai la frigider peste noapte. Pentru a scoate desertul din fome mai uşor, ţine formele în apă fierbinte câteva secunde. Serveşti alături de ce fructe preferi.

Sursa foto http://thekiwicook.com

http://thekiwicook.com