Parfe de ciocolată cu fructe
Pentru că zilele încep să fie din ce în ce mai călduroase, şi nu mai ştim cum să ne răcorim, un parfait de ciocolată cu fructe este binevenit.
Ingrediente
200 g ciocolată 6 gălbenuşuri 100 g zahăr 2 linguri lichior de cafea 1 fiolă esenţă de vanilie 500 g frişcă lichidă 1 linguriţă de cacao 200 g biscuiţi sfărâmicioşi
300 g fructe diverse
Cum se prepară
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin albe, se adaugă vanilia, se amestecă şi se lasă deoparte. Se topeşte ciocolata la bain-marie, se adaugă cacaua şi lichiorul. Apoi se încorporează şi gălbenuşurile. Se pune noua compoziţie la bain-marie şi se amestecă până devine vâscoasă. Se bate frişca şi se amestecă cu compoziţia vâscoasă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu biscuiţi sfărâmaţi. Se acoperă cu restul biscuiţilor sfărâmaţi şi se dă la rece. Se serveşte felii, decorate cu fructe diverse.