Pârjoale cu seminţe

Ingrediente: 6 cartofi mari, 4 linguri smântână, 200 g seminţe de dovleac, 50 g seminţe de susan, 4 căţei de usturoi, 3 ouă, 200 g făină, 1 legătură pătrunjel, ulei pentru prăjit, sare, piper
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 60 min Dificultate: medie
Mod de preparare
Speli cartofii, îi fierbi în coajă, îi cureţi şi îi pasezi. Adaugi seminţele de dovleac şi de susan, smântâna, usturoiul pisat, ouăle şi făina. Amesteci bine, pui sare şi piper, după gust, şi pătrunjelul tocat mărunt. Trebuie să-ţi iasă o pastă omogenă.
Iei cu lingura din compoziţie, formezi chiftelele şi le prăjeşti în ulei încins. Se pot servi calde, alături de omletă, cu boia deasupra. Sunt însă bune şi reci.