Pască cu brânză dulce

Pască cu brânză dulce e sufletul mesei de Paște, este desertul care îmbină tradiția cu delicatețea.

pasca cu branza dulce jpg

Ingrediente

500 g făină

3 gălbenuşuri

150 g zahăr

125 ml lapte

100 g unt topit

12 g drojdie proaspătă

1 praf de sare

1 linguriță coajă rasă de portocală

1 linguriță coajă rasă de lămâie

Pentru umplutură

100 g smântână

250 g brânză de vaci

100 g stafide

2 gălbenuşuri

100 g zahăr

1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Pentru maia, freci drojdia cu două linguri de zahăr, cu două de lapte şi cu două de făină până când obţii o pastă. Laşi maiaua să crească până îşi dublează volumul, apoi o adaugi peste făina cernută separat. Încorporezi restul ingredientelor şi frămânţi un aluat omogen, nu foarte tare. Îl laşi să crească până când îşi dublează volumul.

Pentru umplutură, combini brânza de vaci cu gălbenuşurile, cu zahărul, cu smântâna, cu stafidele şi omogenizezi.

Pregăteşti o tavă rotundă, o tapetezi şi întinzi în ea aluatul, din care păstrezi şi pentru a face o bordură frumoasă pe marginea formei. Răstorni brânza, nivelezi, aduni aluatul de pe margini spre interior, împleteşti aluatul păstrat şi îl aşezi pe margine, îl ungi cu ou şi dai pasca la cuptorul încins până se rumeneşte frumos.