Pască cu brânză dulce
Pască cu brânză dulce e sufletul mesei de Paște, este desertul care îmbină tradiția cu delicatețea.

Ingrediente
500 g făină
3 gălbenuşuri
150 g zahăr
125 ml lapte
100 g unt topit
12 g drojdie proaspătă
1 praf de sare
1 linguriță coajă rasă de portocală
1 linguriță coajă rasă de lămâie
Pentru umplutură
100 g smântână
250 g brânză de vaci
100 g stafide
2 gălbenuşuri
100 g zahăr
1 ou, pentru uns
Mod de preparare
Pentru maia, freci drojdia cu două linguri de zahăr, cu două de lapte şi cu două de făină până când obţii o pastă. Laşi maiaua să crească până îşi dublează volumul, apoi o adaugi peste făina cernută separat. Încorporezi restul ingredientelor şi frămânţi un aluat omogen, nu foarte tare. Îl laşi să crească până când îşi dublează volumul.
Pentru umplutură, combini brânza de vaci cu gălbenuşurile, cu zahărul, cu smântâna, cu stafidele şi omogenizezi.
Pregăteşti o tavă rotundă, o tapetezi şi întinzi în ea aluatul, din care păstrezi şi pentru a face o bordură frumoasă pe marginea formei. Răstorni brânza, nivelezi, aduni aluatul de pe margini spre interior, împleteşti aluatul păstrat şi îl aşezi pe margine, îl ungi cu ou şi dai pasca la cuptorul încins până se rumeneşte frumos.