Pască cu brânză şi stafide

pasca cu branza si stafide jpeg

Orice masă de Paşti este mai săracă fără o bucată de pască cu brânză şi stafide. Nu se prepară deloc e greu şi este o prăjitură foarte delicioasă. Desertul pentru Sfintele sărbători pascale, ţi-l poţi asigura preparând acest desert.

Pască cu brânză şi stafide - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 250 g făină 125 g unt 1 praf sare 2 linguri apă 30 g zahăr 1 gălbenuş

700 g brânză de vaci

4 linguri ulei

300 g zahăr

3 ouă

40 g amidon

150 g stafide

200 g zahăr pudră

Pască cu brânză şi stafide - Mod de preparare

Pentru blat, amesteci făina cu sarea şi zahărul. Apoi adaugi untul tăiat bucăţele sau dat prin răzătoare, gălbenuşul, apa şi amesteci până obţii un aluat sfărâmicios pe care-l înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.

Între timp, pregăteşti umplutura. Separi ouăle, iar gălbenuşurile le mixezi cu zahărul, amidonul, uleiul şi brânza. La final, adaugi stafidele.

Aluatul rece îl întinzi pe o tavă cu pereţii înalţi şi detaşabili şi-l acoperi cu albuşurile bătute spumă în prealabil. Deasupra torni compoziţia de brânză şi baţi uşor tava pentru a se aşeza frumos umplutura. Dai tava 50 de minute la cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte. Când este gata, laşi pasca să se răcească în cuptor. O serveşti presărată cu zahăr pudră.