Pască de Paşte fără aluat

pasca fara aluat jpeg

Dacă nu vrei o pască cu aluat pentru sărbătorile pascale de anul acesta, poate este cazul să încerci o pască excelentă, care sigur îţi va plăcea enorm. Pasca de Paşte fără aluat este foarte gustoasă şi merită încercată. Iată o reţetă simplă şi rapidă, care să te scape de stresul gătitului peste măsură din perioada sărbătorilor.

Ce trebuie să ştii, fie că preferi brânza de vaci, fie că îţi place cea de capră, aceasta trebuie să fie grasă şi gustoasă, ca să iasă pasca bună. Apoi, dacă vrei ceva special, lasă stafidele înmuiate în rom şi nu te sfii să condimentezi cu cuişoare sau ienibahar, vei obţine arome foarte plăcute.

Iată ce ai nevoie pentru Pască de Paşte fără aluat:

- 700 de grame de brânză grasă (vaci, oaie sau capră)

- 8 ouă potrivite

- 8 linguri de zahăr tos

- 1 plic de zahăr vanilat

- 100 de grame de făină albă

- 100 de grame de amidon

- coajă de lămâie

- coajă de portocale

- jumătate de linguriţă de sare

- 50 de ml de zeamă de lămâie

- 1 plic de praf de copt

- 150 de grame de stafide, merişoare sau coacăze roşii confiate

Cum se prepară Pască de Paşte fără aluat:

Mai întâi, se separă ouăle, albuşurile se pun într-un castron mai înalt, iar gălbenuşurile într-un vas normal. Peste gălbenuşuri se pun zahărul tos, zahărul vanilat, coaja de la lămâie, coaja de la portocală şi brânza. Se amestecă bine, până se omogenizează totul şi devine o pastă frumos aromată.

Tot aici, se pune şi făina, care se poate cerne înainte. Se mai adaugă sarea şi praful de copt. Se amestecă cu atenţie până se întrepătrund ingredientele. Apoi, se bat albuşurile cu un praf de sare şi cu zeama de lămâie. Se bate energic până se triplează volumul.

Peste aluatul de gălbenuşuri se pun apoi stafidele sau merişoarele confiate. Coacăzele sunt o alegere la fel de bună pentru această pască. Se toarnă încet şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor. Compoziţia se toarnă într-o formă termorezistentă tapetată cu hârtie de copt. Se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Se scoate de la cuptor, se lasă cam o oră să se răcească, apoi se porţionează şi se serveşte. Poftă bună!