Păscuţe cu brânză
Pentru a-ţi întâmăpina cum se cuvine invitaţii în aceste zile speciale de Sărbătoare poţi prepara aceste păscuţe cu brânză.
Ingrediente
Pentru aluat 500 g făină 200 ml lapte 100 g zahăr 15 g drojdie uscată 2 gălbenuşuri 1 vârf cuţit de sare 60 g unt Pentru umplutură 350 g brânză de vaci 2 ouă 100 g zahăr
Mod de preparare
Dizolvi drojdia cu o linguriţă de zahăr în laptele încălzit. Laşi compoziţia deoparte 15 minute, la loc cald. Ulterior, adaugi sarea, restul de zahăr, gălbenuşurile, untul topit
şi amesteci până se omogenizează. Încorporezi şi făina cernută, treptat. Frămânţi un aluat moale, nelipicios. Acoperi aluatul cu un prosop şi-l laşi la loc cald o oră. Pentru umplutură, amesteci brânza cu zahărul şi ouăle. Când aluatul şi-a dublat volumul, formezi biluţe pe care le umpli cu crema de brânză obţinută.
Le pui pe o tavă tapetată şi le mai laşi încă 30 de minute, după care le dai la cuptorul preîncălzit 45 de minute, până se rumenesc.