Paste cremoase cu pui şi sparanghel

paste cremoase cu pui si sparanghel jpeg

De puţin timp cultivat şi la noi, sparanghelul este crescut pentru mugurii săi delicioşi. El este denumit în popor „umbra iepurelui“ şi este o legumă uşor digerabilă, săracă în calorii. Sparanghelul este considerat o delicatesă în bucătărie. Preparatele pe bază de sparanghel trebuie să fie necondimentate, pentru a-i pune în valoare gustul.

În Germania, sparanghelul este denumit „leguma regeească“, iar nemţii îl pregătesc fiert în apă cu sare, unt, puţin zahăr cu lămâie. Îl servesc alături de şuncă prăjită sau piept de pui.

Ingrediente (6 porţii)

500 g piept de pui fără pieliţe şi oase, bătute puţin cu ciocănelul de şniţele 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă busuioc uscat 1/2 linguriţă oregano uscat 1/4 linguriţă cimbru uscat sare piper 350 g paste penne 500 g sparanghel, curăţat, tăiat şi opărit 1 1/2 lingură unt 2 linguri făină 2 căţei usturoi, pisaţi 1 3/4 cană lapte 1/4 cană smântână 100 g brânză (de care vrei) tăiată bucăţi sau echivalentul de cremă de brânză 1/3 cană parmezan răzuit 4-5 felii şuncă, prăjită şi rumenită, tăiată bucăţi

Mod de preparare

Într-un vas mic, amestecu busuiocul, oregano, cimbru, sare şi piper. Presară jumătate din amestecul de ierburi în mod egal peste carne. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la flacără potrivită. Odată ce este fierbinte, pui puiul în tigaie, cu partea acoperită de ierburi în jos, apoi presari restul de ierburi deasupra. laşi pe foc până se pătrunde bine carnea, cam 8-12 minute. După 5 minute întroci carnea pe cealaltă parte. Când e gata, aşezi carnea pe o farfurie şi laşi să-şi revină 5 minute, înainte de a o tăia bucăţi.

Între timp, prapari pastele urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Păstrează jumătate de cană din apa în care au fiert pastele, restul scurgi.

Într-o tigaie curată, largă şi adâncă, topeşti untul la flacără medie. Încorporezi şi amesteci făina şi o laşi pe foc 1 minut, amestecând constant, adaugi usturoiul şi laşi pe foc încă 30 de secunde. În timp ce amesteci, încorporezi cu grijă laptele, apoi smântâna şi amesteci puternic pentru a elimina cocoloaşele. Asezonezi cu sare şi piper după gust şi laşi să fiarbă amestecul, amestecând mereu. Când fierbe şi se mai îngroaşă, dai focul mai încet şi adaugi brânza sau crema de brânză şi parmezanul şi laşi pe foc, amestecând mereu, până când se topeşte brânza.

Amesteci pastele fierte, apoi adaugi puiul, sparanghelul oărit şi şunca şi amesteci să se acopere bine. Torni apa păstrată şi amesteci. Serveşti imediat.

sursa: http://www.cookingclassy.com