Paste fundiţe cu ciuperci şi brânză
Dacă vrei să încerci un preparat deosebit la o cină romantică în doi, atunci această reţetă cu siguranţă vă va încânta simţurile. Când dragostea pluteşte în aer, aromele din farfuriile voastre vă vor cuceri, începând de la gustoasele ciuperci, brânză, spanac şi o porţie zdravănă de paste acoperite cu un sos uşor şi cremos. Încearcă şi tu aceste paste farfalle sau fundiţe cu ciuperci şi brânză de capră!
Paste fundiţe cu ciuperci şi brânză - Ingrediente
450 g paste farfalle nefierte, din făină integrală 2 linguri de unt 2 linguri de ulei 680 g ciuperci proaspete, feliate 50 g usturoi şi ceapă tocate cât mai fin 80 ml vin alb 120 g smântână grasă 1 linguriţă sare 240 ml supă concentrată de supă sau legume (dacă vrei, poţi folosi apă) 60 g parmezan 120 g spanac, tocat 180 g brânză de capră
Paste fundiţe cu ciuperci şi brânză - Mod de preparare
Fierbi pastele farfalle conform indicaţiilor de pe pachet, le scurgi şi le laşi deoparte.
Încingi untul şi uleiul într-o cratiţă mare sau oală, la foc mediu-mare. Adaugi ciupercile feliate şi le sotezi până când se rumenesc şi se înmoaie, între 5 şi 10 minute. Ciupercile se vor căli şi îşi vor reduce volumul.
Adaugi usturoiul şi vinul alb şi amesteci bine de câteva ori. Adaugi smântâna grasă şi condimentezi cu sare.
Într-un vas mare, arunci pastele şi adaugi sosul de ciuperci obţinut anterior. Adaugi puţină supă concentrată de legume sau pui, după preferinţă, dacă vrei un sos mai gustos, dar reţeta poate fi făcută şi fără supă.
Cât timp pastele sunt calde încă, încorporezi parmezanul ras. Chiar înainte de servire, amesteci spanacul tocat şi brânza de capră. Sau, dacă vrei, pui la fiecare porţie de paste câteva bucăţele de brânză.
Nu uita că aceste paste fundiţe cu ciuperci şi brânză de capră pot fi servite şi la ocaziile deosebite şi la mesele festive.
Sursa + foto: pinchofyum.com