Paste umplute cu spanac şi ricotta

Trebuie să vă spun din capul locului că această reţetă este plină de brânză ricotta. Combinată cu restul ingredientelor va rezulta una din cele mai bune reţete de paste. Mai ales că vorbim despre una dintre cele tradiţionale în Italia.
Ingrediente
250 g ricotta 150 g spanac proaspăt 40 g parmezan proaspăt răzuit 10 g parmezan răzuit pentru topping 1 ou sare nucşoară 24 paste în formă de scoică
Pentru sos
680 g bulion
jumătate ceapă tăiată în două
1 morcov tăiat în patru
2 linguri ulei de măsline
jumătate linguriţă sare
2-3 frunze proaspete de busuioc
o cană şi jumătate apă
60 g smântână
Mod de preparare
Mai întâi începe să prepari sosul. Pune într-o oală medie uleiul de măsline, bulionul, ceapa, morcovul, apa, sarea şi busuiocul. Amestecă şi lasă la foc mediu, pe jumătate acoperit, până se îngroaşă, timp de aproape 30 de minute. Amestecă şi când s-a mai îngroşat adaugă smântâna, amestecă şi mai lasă un minut pe foc. Opreşte-l, apoi.
Fierbe pastele în apă cu sare până devin al dente. Strecoară şi dă deoparte. În timp ce se face sosul, în foarte puţină apă cu sare înăbuşă spanacul până când se înmoaie, strecoară şi lasă să se răcească şi toacă-l. Pune spanacul tăiat într-un bol de mărime medie, adaugă ricotta, oul, sarea şi nucşoara, apoi parmezanul. Amestecă uşor.
Pe fundul unei tăvi toarnă două polonice din sos, umple pastele cu amestecul de ricotta şi aşază-le în tavă. Toarnă sos pe deasupra, dar nu le acoperi de tot. Apoi, presară cu parmezan pe deasupra (cât vrei), lasă la copt în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute. Serveşte cât sunt calde!
sursa: anitalianinmykitchen.com