Păstrăv cu sos acrişor de unt şi usturoi

pastrav in sos cremos acrisor de unt cu usturoi jpeg

Păstrăv cu sos acrişor de unt şi usturoi este un mod simplu şi delicios de a preparar peştele, mai ales dacă eşti pe fugă! Întreaga preparare nu durează mai mult de 30 de minute. Condimentele italiene, pătrunjelul şi usturoiul adaugă arome deosebite peştelui. Poţi folosi orice fel de peşte vrei, dar păstrăvul sau somonul sunt cei mai potriviţi.

Păstrăv cu sos acrişor de unt şi usturoi - Ingrediente

700 g file de păstrăv 2 linguri ulei de măsline 1 lingură condimente italiene sare 4 căţei usturoi, pisaţi 3 linguri zeamă de lămâie 2 linguri vin alb 2 linguri unt, moale 2 linguri pătrunjel, tocat

Păstrăv cu sos acrişor de unt şi usturoi - Mod de preparare

Asezonezi fileurile de peşte cu condimentele italiene şi sare. Nu asezona peştele şi pe partea cu pieliţă.

Într-o tigaie mare (suficient să încapă 2 fileuri), încingi 2 linguri de ulei de măsline. Pui fileurile de peşte cu partea cu pieliţă în sus. Lasă pe foc cam 3-4 minute pe fiecare parte, până se arămeşte. Acoperi cu un capac şi lasă peştele 5-10 minute, acoperit, în tigaie, până se pătrunde complet.

Când e gata, închizi focul, şi folosind o spatulă, scoţi cu grijă peştele pe o farfurie, eliminând pieliţa. Păstrează tot uleiul prăjit în cratiţă.

Adaugi usturoiul tocat, zeama de lămâie şi vinul alb în aceeaşi cratiţă cu ulei. Mai laşi pe foc 1 minut la foc mediu, până se înmoaie. Dai la o parte de pe foc. Adaugi o lingură de pătrunjel şi 2 linguri de unt, peste sos, amestecând, fără foc, pânăp se topeşte untul şi se formează un amestec cremos.

Pui peştele în cratiţă, torni sos peste peşte şi presari pe deasupra restul de pătrunjel.

sursa: http://juliasalbum.com/

Ciorbă de peşte

Ciorbă de peşte

Cum prepari peşte perfect pe grătar

Cum prepari peşte perfect pe grătar

Cea mai simplă plachie de peşte

Cea mai simplă plachie de peşte