Păstrăv la grătar
Se ştie despre peşte că este bogat de Omega 3, foarte bun pentru sănătatea noastră. Motiv pentru care ne-am gândit să vă recomandăm această reţetă. Ingrediente
1 păstrăv
1 file cod
2 lămâi
2 gogoşari
1 ardei gras
foi dafin
sare
Pentru sos
1 linguriţă oţet
1 lingură apă
1 gălbenuş
1/2 pachet unt
sare
piper
ulei
Mod de preparare
Peştele curăţat şi spălat se frige pe tabla încinsă pe un strat de sare grunjoasă. Se pregătesc frigăruile alternând pe ţepuşe bucăţi mici de file de cod, felii de gogoşar, ardei gras şi lămâie.
Pentru sos, se fierbe oţetul cu apa. Când dă în clocot, se trece vasul pe baie de aburi şi se adaugă gălbenuşul amestecând încontinuu. Se adaugă untul tăiat, bucată cu bucată, amestecând energic. După ce s-a încorporat tot untul, se ia vasul de pe foc, se condimentează cu sare şi piper. (Dacă sosul începe să se taie, se adaugă o lingură de apă rece şi se amestecă repede).
sursa foto: Stock Food