Pâté de Champagne

pate de champagne jpeg

Cum ar fi această ruladă inspirată din meniuri franţuzeşti fără aroma puternică de usturoi?Această legumă picantă şi foarte aromată şi-a găsit deja loc în toate bucătăriile lumii şi a făcut istorie cu sosurile în care este ingredient principal. Dacă vrei un sos delicios pentru condimentarea mâncărurilor, poţi prepara un ulei în care adaugi câţiva căţei de usturoi tăiaţi fin. Îl foloseşti apoi pentru aromatizarea fripturilor, mâncărurilor şi a salatelor mai consistente.

Ingrediente

500 g ficăţei de pasăre 450 g cârnăciori 450 g carne slabă de miel 2 căţei usturoi 1 linguriţă măghiran 1 linguriţă cimbru 1 linguriţă sare 1 linguriţă boia 4 ouă 1 ½ ceaşcă şampanie

Mod de preparare

Toci carnea, cârnăciorii şi ficăţeii, îi amesteci şi freci bine până se omogenizează. Adaugi usturoiul zdrobit, măghiranul, cimbrul, ­boiaua şi ­sare. Adaugi ouăle bătute şi şampania.

Torni compoziţia ­într-un vas uns şi tapetat şi coci în cuptorul bîncins două ore. Laşi să se răcorească şi răstorni vasul pe un platou sau tai felii în vas.