Pateuri cu spanac și orez
Pateurile cu spanac și orez sunt delicioase şi pot deveni oricând o gustare consistentă şi sănătoasă.
Ingrediente
200 g orez
2 foi plăcintă
1 kg spanac proaspăt
3 ouă
2 linguri ulei
2 linguri făină
1 legătură usturoi verde
150 ml lapte
4 linguri smântână grasă
100 g telemea de oi
susan, pentru ornat
Mod de preparare
Fierbi orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj până când se înmoaie, apoi îl lași la scurs. Întinzi foile de plăcintă pe blatul de lucru.
Speli bine spanacul și-l fierbi, păstrând apa în care a fiert, apoi îl tai mărunt. Încingi uleiul într-o tigaie și călești usturoiul curățat, spălat și tocat fin, pui în ploaie făina și stingi cu zeama în care a fiert spanacul. Amesteci până ce obții o textură cremoasă, apoi adaugi spanacul tocat și laptele, și mai lași să fiarbă 8-9 minute. Dai vasul deoparte și adaugi telemeaua sfărâmată sau rasă grosier, orezul fiert, ouăle și smântâna. Trebuie să obții o textură densă.
Torni compoziția peste foile de plăcintă întinse, lăsând câte 3 centimetri la fiecare margine, pe care le unești peste umplutură. Așezi rulourile în tavă, presari semințele de susan peste ele și le tai sub formă de pateuri. Dai tava la cuptor aproximativ 40 de minute sau până ce se rumenesc.