Penne cu pui şi sos de roşii

paste cu pui si sos de tomate jpeg

Atunci când ai poftă de paste, poţi încerca o reţetă delicioasă cu pui şi sos de roşii, pe care o asezonezi cu mai multe tipuri de brânză.

Ingrediente

300 g penne

100 g salam chorizo, feliat

2 căţei de usturoi, mărunţiţi

3 bucăţi piept de pui

400 g roşii cherry

400 g roşii în conservă

75 g brânză slabă

150 g mozzarella

parmezan, după gust

ulei

oregano

busuioc

sare

piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi şi dai deoparte. Într-o tigaie, rumeneşti, în puţin ulei încins, salamul, 3-4 minute. Adaugi usturoiul şi puiul, tăiat bucăţele, pentru încă 5 minute. Amesteci cu roşiile şi brânza slabă, până obţii un sos.

Condimentezi cu oregano, busuioc, sare şi piper, după gust. Combini cu pastele. Presari mozzarella mărunţită şi parmezan, apoi dai la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Serveşti cu frunze de busuioc.

Sursa https://realfood.tesco.com