Pere poșate și coapte în aluat

Perele poșate și apoi coapte în aluat sunt un desert spectaculos, perfect pentru o masă festivă.

pere posate si coapte jpg

Ingrediente

3 pere mari, tăiate jumătăți și curățate de cotor

500 ml apă

100 g zahăr

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță extract vanilie

1 feliuță mică de lămâie

1 foaie aluat foitaj

1 ou mic

1 lingură lapte

Mod de preparare

Într-o cratiță, amesteci apa cu zahărul, scorțișoara, vanilia și felia de lămâie. Aduci în punctul de fierbere. Pui jumătățile de pere în sirop și lași să fiarbă încet 10-12 minute, până se înmoaie ușor, dar rămân ferme. Scoți perele pe un prosop de hârtie și le lași să se răcorească.

Tai aluatul în șase pătrate egale.Așezi câte o jumătate de pară în mijlocul fiecărui pătrat, cu partea tăiată în jos.

Crestezi ușor marginile aluatului, ca să se ridice frumos.

Bați oul cu laptele și ungi marginile aluatului. Coci 20-25 de minute, până aluatul devine auriu și foitajul se umflă.