Peşte cu hrean şi mere

Fish with Horseradish and Apples jpeg

Fie că ai musafiri sau nu la masă, preparatul propus de noi este o bucurie pentru fiecare.

Preparare: 50 minute Dificultate: mică 4 porţii

Ingrediente

8 fileuri de peşte

1 bucată hrean

2 mere

20 ml oţet

1 ceapă

1 praz

5 boabe piper

2 frunze dafin

sare

1 lămâie

Mod de preparare

Speli prazul şi îl împarţi în opt. Speli şi fileurile de peşte, le usuci cu prosoape absorbante şi le condimentezi cu sare, după gust. Aşezi pe fiecare bucată de peşte foiţe de praz bătute uşor cu un ciocan de şniţele. Le rulezi strâns şi le fixezi cu scobitori.

Pui la fiert 500 ml de apă cu oţetul, piperul boabe, frunzele de dafin, ceapa tocată şi o linguriţă cu sare. Când dă în clocot, pui rulourile de peşte şi le fierbi, la foc mic, sub capac,10 minute.

Cureţi hreanul şi îl dai pe răzătoarea mică. Cureţi mărul de seminţe, îl tai felii subţiri sau cuburi şi-l amesteci cu hreanul ras. Serveşti rulourile de peşte cu salata de hrean şi măr, totul stropit cu zeamă de lămâie.

sursa foto: Profimedia