Piept de pui umplut cu spanac şi caşcaval FOTO
Dacă îţi place carnea de pui şi vrei să prepari ceva rapid, ca să nu fii nevoită să petreci ore bune în bucătărie, reţeta pe care ţi-o recomandăm este perfectă în acest scop. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar în doar 40 de minute, vei obţine două porţii delicioase de pui umplut cu spanac şi caşcaval.
Piept de pui umplut cu spanac şi caşcaval – Ingrediente
2 bucăţi de piept de pui dezosate şi tăiate 2 felii de caşcaval sau brânză Provolone 140 g spanac baby, proaspăt 4 căţei de usturoi, tocaţi 1 praf de boia 1 lingură de ulei de măsline
Piept de pui umplut cu spanac şi caşcaval – Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul. Într-o tigaie mare, adaugi uleiul şi sotezi usturoiul la foc mediu, 1-2 minute. Adaugi spanacul baby şi amesteci frecvent până când frunzele s-au înmuiat şi sunt bine sotate, aproximativ 2-3 minute.
Crestezi pieptul de pui şi îl tai, dar nu de tot desfăcându-l pe lăţime, ca să arate ca un fluture cu aripile desfăcute.
Pui o felie de caşcaval sau brânză Provolone peste fiecare bucată de piept de pui. Adaugi amestecul de spanac şi usturoi. Împachetezi carnea de pui ca pe un sandviş, păstrând umplutura înăuntru.
Aşezi bucăţile de carne într-o tavă unsă cu ulei. Presari puţină boia de ardei iute sau dulce, după gust. Dai tava la cuptorul încins, neacoperită, 30 de minute, până se rumeneşte frumos. Serveşti pieptul de pui umplut cu spanac şi caşcaval cât este cald.
Piept de pui cu sos cremos de roşii uscate
Piept de pui cu sos cremos de roşii uscate
Piept de pui cu salată de năut şi porumb (constipaţie) FOTO
Piept de pui cu salată de năut şi porumb (constipaţie) FOTO
Piept de pui la grătar cu salată de fasole verde
Piept de pui la grătar cu salată de fasole verde