Piept de raţă umplut
Pentru masa festică din ziua de Crăciun poţi prepara acest piept de raţă umplut, care va fi sigur apreciat de invitaţi.
Ingrediente (4 porţii)
1 piept de raţă 300 g ciuperci 1 kg spanac congelat 1 pahar de vin alb sec 16 cannelloni mici 2 linguriţe ulei 9 căţei usturoi sare piper 75 ml smântână 20 g unt
Mod de preparare
Dezgheţi spanacul, iei câteva linguri din el şi-l amesteci cu 6 căţei de usturoi zdrobiţi şi cu ciupercile tăiate. Le pui la sotat într-o linguriţă de ulei. Adaugi sare şi piper şi laşi să scadă apa lăsată de ciuperci. Umpli pieptul de raţă, în care ai tăiat o deschizătură, apoi îl legi cu o sfoară. Îl crestezi din loc în loc şi îl sărezi. Îl laşi aşa 20 de minute.
Încingi o tigaie şi prăjeşti pieptul de raţă câteva minute pe fiecare parte. Nu pune ulei pentru că-şi lasă grăsime pielea! Torni vinul şi dai la cuptor. Stropeşti din când în când cu sosul din tavă. Laşi la cuptor o oră.
Pentru garnitură, pui la fiert apă cu sare. Când clocoteşte, adaugi cannelloni. Le laşi 5 minute. Într-o tigaie, încingi o linguriţă de ulei, pui la sotat restul de spanac tocat, smântâna, 3 căţei de usturoi şi sare. Laşi 3-4 minute, apoi umpli fiecare cannelloni. Îi aşezi în picioare, într-o tavă unsă cu unt. Încingi cuptorul şi îi laşi 15 minute. Serveşti preparatele cât sunt calde.