Pizza cu salam
Copiii strigă după pizza iar tu te gândeşti să pregăteşti o reţetă chiar la tine în bucătărie? Nimic mai simplu! Urmează paşii recomandaţi de noi şi prepară cea mai bună piiza cu salam din oraş.
Ingrediente Pentru blat 5 linguri făină ½ pachet de margarină 250 ml lapte cald 2 ouă ½ linguriţă sare
2 ardei graşi roşii
2-3 roşii bine coapte
200 g salam uscat de vară
2 ouă
150 g caşcaval ras
50 g unt (sau margarină)
sare
piper
Cum se prepară
Într-o crăticioară se topeşte margarina, se adaugă făina şi laptele cald şi se lasă la foc mic, atâta cât să se omogenizeze compoziţia. Se lasă apoi la răcit. Se adaugă sarea, ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare. Din aluatul preparat se întind 2 foi care se aşază în tăvile de pizza şi se lasă 20 de minute să crească.Între timp, se taie roşiile felii, se curăţă ardeii de seminţe, se taie rondele şi se fierb împreună cu câteva linguri de apă, un praf de sare şi puţin piper. Când sunt bine fierte, se trec prin sită.Se ung cele 2 blaturi de pizza cu sosul de ardei, se adaugă deasupra ouăle bătute cu caşcaval ras şi se acoperă cu felii subţiri de salam. Se pun la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.Se servesc calde, ornate cu frunze de busuioc proaspăt.