Pizza Hawaii
Propunerea noastră este o reţetă absolut inedită cu un gust special cu care îţi poţi impresiona prietenii!
Ingrediente
200 g făină ½ nucă de drojdie de bere proaspătă (sau ½ pacheţel drojdie uscată) 1 linguriţă zahăr 2 linguri ulei ½ linguriţă sare apă caldă
1 dovlecel
50 g felii subţiri de jambon
½ ananas proaspăt
ardei iute şi cimbru macerate în ulei de măsline (gata preparat)
frunze de mentă pentru decor
Cum se prepară
Se freacă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Se adaugă 2-3 linguri apă caldă şi 1 lingură de făină, se amestecă şi se lasă 20 de minute la crescut.Se cerne făina pe planşetă, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se adaugă maiaua dospită, sare, ulei şi apă caldă cât să se obţină un aluat potrivit. După ce se frământă bine, se lasă la crescut 30 de minute, la loc cald.Se împarte aluatul în 2 părţi egale şi se întind 2 foi, care se aşază în tăvi. Se lasă câteva minute să crească. În mijlocul foii se aşază o felie rotundă de ananas, se adaugă felii subţiri de dovlecel, fâşii subţiri de jambon şi bucăţele de ananas. Se adaugă bucăţele de ardei iute şi cimbru macerate în ulei de măsline. Se stropeşte deasupra cu puţin ulei în care s-au macerat ardeiul şi cimbrul şi se pun la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.Se serveşte caldă, decorată cu frunze proaspete de mentă.