Pizza napoletana
Cu o crustă fină, uşor crocantă şi o aromă incredibilă, această pizza este un adevărat deliciu. Află cum se prepară celebra pizza napoletana!
De ce ai nevoie pentru pizza napoletana
Pentru blat
560 g făină
2 linguriţe sare
1 lingură drojdie uscată
2 linguri zahăr
350 ml apă
Pentru sos
2 linguri ulei de măsline
2 căţei de suturoi
1 kg roşii
sare
piper
Pentru topping
450 g mozzarella
busuioc proaspăt
Cum se prepară pizza napoletana
Combini făina, sarea, drojdia şi zahărul. Amesteci şi adaugi apă, frământând până obţii un aluat elastic, omogen. Îl laşi să crească 10 minute, după care-l frămânţi iar şi-l acoperi cu folie . Îl dai la frigider pentru 8 ore sau cel mai bine o zi întreagă. Împarţi aluatul în şase bucăţi egale pe care le laşi la crescut, la temperatura camerei, două ore.
Pentru sos, încingi uleiul şi căleşti usturoiul un minut. Adaugi roşiile descojite, stoarse de sâmburi şi pasate. Asezonezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă până scade sosul.
Întinzi bucăţile din aluat în foi subţiri, pe care le ungi cu pastă de tomate. Deasupra aşezi felii de mozzarella şi frunze de busuioc. Dai pizza la cuptor până ce se rumeneşte pe margini aluatul.
Sursa foto http://www.browneyedbaker.com