Plăcintă cu blat de cuşcuş

Couscous and green grape tart jpeg

Chiar dacă tarabele nu „mustesc“ încă de struguri, poţi încerca această reţetă cu struguri, pentru că are un blat mai special, dar foarte uşor de preparat.

Preparare: 1 h Dificultate: mică 6 porţii

Ingrediente

100 g cuşcuş fin

125 g unt

1 lingură scorţişoară

80 g zahăr pudră

4 portocale

4 pliculeţe gelatină

1 ciorchine mare de struguri albi

Preparare

1. Pregăteşti cuşcuşul conform indicaţiilor de pe ambalaj, îl laşi să se răcească şi îl pui într-un vas de mixer. Adaugi untul foarte rece, scorţişoara şi zahărul pudră. Mixezi până se formează un aluat.

2. Tapetezi o formă rotundă de plăcintă cu hârtie de copt, o ungi cu puţin ulei şi întinzi aluatul pe fund. O introduci în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. O scoţi din cuptor şi laşi blatul să se răcească.

3. Între timp, înmoi gelatina în 300 ml de apă rece pentru 15 minute. Storci sucul de portocale, îl strecori într-o cratiţă, îl pui pe foc şi îl aduci la punctul de fierbere. Adaugi gelatina, laşi până se topeşte, dar fără să dea în clocot, după care laşi să se răcorească.

4. Tai boabele de struguri pe jumătate, le cureţi de sâmburi şi le pui în sucul cu gelatină. Scoţi hârtia de copt de la blat, îl aşezi din nou în formă şi torni deasupra jeleul cu struguri. Introduci plăcinta la frigider până se întăreşte.

sursa foto: Photocuisine