Plăcintă cu brânză şi stafide
La ocaziile speciale sau la mesele în familie, combinaţia de brânză şi stafide poate fi de multe ori cea câştigătoare. Dacă mizezi pe un desert simplu şi rapid, atunci prepară-le celor dragi o delicioasă plăcintă cu brânză şi stafide! Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o recomandăm, iar la final vei vedea cum toată lumea va fi încântată de deliciosul preparat!
Ingrediente
50 g zahăr 50 g unt 1 pliculeţ praf de copt 1 lingură zeamă de lămâie 1 ou 80 g făină
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
100 g zahăr
40 g făină
4 ouă
coajă rasă de lămâie
150 g smântână
70 g stafide
fulgi de migdale
Mod de preparare
Freci untul cu zahărul, adaugi oul, făina şi praful de copt stins cu zeama de lămâie. Frămânţi un aluat pe care îl întinzi cu sucitorul pe o planşetă. Fărâmiţezi brânza de vaci bine scursă, o amesteci cu smântâna, zahărul, coaja rasă de lămâie, făina şi stafidele. La sfârşit, adaugi 2 ouă unul câte unul şi le încorporezi bine în compoziţie. Ungi o tavă cu ulei şi o presari cu făină, aşezi aluatul întins, adaugi umplutura de brânză şi torni cele 2 ouă rămase. Presari fulgii de migdale, apoi o bagi la cuptor 60 de minute.