Plăcintă cu caise

tarte bourdaloue 1 jpeg

O reţetă de placinta cu caise pe care cei dragi o vor aprecia cu siguranţă.

Ingrediente:

50 de grame de unt 350 de grame de aluat pentru plăcintă 500 de ml de lapte 1/2 păstaie vanilie 150 de grame de zahăr tos 3 ouă 40 de grame de făină 2-3 pricomigdale 500 de grame de caise 10 migdale proaspete

Mod de preparare:

Se unge o tavă de plăcintă cu unt, se întinde aluatul şi se pune în tavă, apoi se acoperă cu un cerc de hârtie şi se aşează sâmburi de fructe deasupra. Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius şi se coace plăcinta timp de 20-25 de minute. Se scoate tava din cuptor, se iau hârtia şi sâmburii, iar aluatul se pune înapoi la cuptor, la cald.

Se prepară crema. Se încălzeşte laptele împreună cu vanilia, iar când laptele începe să clocotească, se ia de pe foc şi se lasă să se infuzeze. Se amestecă 100 de grame de zahăr, 2 ouă întregi şi un gălbenuş într-un vas cu fundul gros. Se adaugă treptat făina şi laptele cald. Se pune crema pe foc până începe să fiarbă, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn. Se ia de pe foc, se adaugă un cub de unt şi 1-2 pricomigdale mărunţite. Se lasă la răcit. Se taie caisele în două. Se scot sâmburii. Se pune apă la fiert împreună cu restul de zahăr, iar când începe să fiarbă se adaugă caisele şi se lasă să fiarbă înăbuşit 2-3 minute. Se scurg şi se şterg cu un şervet.

Se toarnă crema peste aluat, se aranjează caisele şi migdalele opărite, şi se presară cu pricomigdale tocate. Se încălzeşte cuptorul la 270 de grade Celsius. Se picură puţin unt topit peste cremă şi se pune placinta cu caise la cuptor să se rumenească. După ce se răceşte, plăcinta cu caise poate fi servită.

Placintele cu crema de vanilie si caise

Placintele cu crema de vanilie si caise

Placinta cu mere si gem de caise

Placinta cu mere si gem de caise

Fursecuri "caise"

Fursecuri "caise"

Foto: foodingrookie.wordpress.com