Plăcintă cu căpşuni
Vremea căpşunilor proaspete a trecut, dar să nu ne întristăm. Cu un pachet de căpşuni congelate de la supermarket, putem obţine o minunată plăcintă cu căpşuni care să ne amintească de vară.
Ingrediente:
o crustă rotundă pentru plăcintă 12 căpşuni o cană de zahăr alb 3 linguri de făină de porumb 3 sferturi de cană de apă o jumătate de cană de frişcă
Mod de preparare:
Puneţi jumătate din cantitatea de căpşuni în crusta pentru plăcintă. Pasaţi restul de căpşuni şi amestecaţi-le cu zahărul într-o crăticioară. Puneţi recipientul pe foc la fiert, amestecând frecvent. Într-un bol mic, amestecaţi făina de porumb şi apa. Gradual, turnaţi această compoziţie peste căpşunile din cratiţă. Daţi focul mai mic şi amestecaţi timp de 10 minute. Turnaţi acest amestec peste căpşunile aşezate pe crustă. Se lasă placinta cu capsuni la răcit câteva ore înainte de servire. Fiecare bucată de plăcintă cu capsuni se va servi cu câte o linguriţă de frişcă.
Foto: heritagerecipes.blogspot.com