Plăcintă cu cartofi şi ceapă, de post

placinta cu ceapa si cartofi jpeg

Plăcinta cu cartofi şi ceapă este numai buna în zilele de post, se pregăteşte rapid si poate înlocui cu succes orice masă, fiind foarte săţioasă.

De ce ai nevoie pentru a pregăti plăcinta cu cartofi şi ceapă

1 pachet aluat foietaj

3 linguri ulei

2 legături ceapă verde

0.5 kg cartofi

1 ceapă albă

sare, după gust

piper, după gust

Cum pregăteşti plăcinta cu cartofi şi ceapă

Încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu puţină sare. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în 2 linguri de ulei, până devine aurie. Striveşti cartofii, nu foarte mărunt şi amesteci cu ceapa. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi foaia de aluat într-o tavă unsa cu uleiul rămas şi repartizezi uniform umplutura. Aduni marginile în centru. Ungi plăcinta la suprafaţă cu încă puţin ulei şi dai la copt pentru aproximativ 30 de minute. Serveşti imediat.

Sursa https://www.bbcgoodfood.com



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg