Plăcintă cu dovleac

placinta dovleac jpeg

Uite-aşa se anunţă toamna la noi în bucătărie!

Ingrediente

Pentru aluat 400 g făină 150 g unt 100 g smântână 2 ouă 100 g zahăr 1 pachet praf de copt un praf de sare 4 linguri suc de roşii 100 g pesmet

1 kg dovleac

250 g zahăr

2 linguriţe scorţişoară

Cum se prepară

Se amestecă toate ingredientele (fără pesmet) şi se face un aluat potrivit de tare, se împarte în două şi se lasă 10 minute la temperatura camerei.Dovleacul curăţat de coajă se dă pe răzătoarea mare. Într-o oală, se pune dovleacul pe foc împreună cu zahărul şi cu scorţişoara şi se lasă până când se înmoaie şi scade zeama lăsată de acesta.Din cele două bucăţi de aluat se întind două foi de mărimea tăvii în care se va coace plăcinta. Se unge tava cu ulei, se pune prima foaie, se presară pesmetul şi apoi toată compoziţia de dovleac. Se aşază şi a doua foaie, se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute. Se taie bucăţi după ce se răceşte, dar este bună şi caldă.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg