Plăcintă cu jambon

Servită ca aperitiv sau fel principal ușor, plăcinta cu jambon ocupă un loc special în tradițiile culinare ale Venezuelei, fiind asociată cu mesele festive, reuniunile de familie și spiritul sărbătorilor.

placinta cu jambon jpg

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină

200 g smântână

1 ou

apă cât cuprinde

1/2 linguriță

sare

Pentru umplutură

50 g măsline verzi, fără sâmburi

150 g jambon sau şuncă

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci smântâna cu oul. Combini făina cu sarea, apoi o încorporezi, în ploaie, în smântână și începi să frămânți aluatul. Torni apă călduță, până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Îl lași deoparte 15 minute.

Tai măslinele în jumătăți. Întinzi aluatul în foaie subțire, presari pe toată suprafața lui măslinele, apoi așezi feliile de jambon sau de șuncă și rulezi aluatul strâns. Așezi rulada în tava tapetată și o dai la cuptorul încins în prealabil, până când se rumenește frumos.