Plăcintă cu lămâie şi bezea

placinta cu lamaie si bezea jpeg

Se apropie weekendul , iar această prăjitură este perfectă pentru o şuetă cu prietenele, ori pentru prietenii veniţi în vizită.

Ingrediente (1 tavă)

260 g făină 1 praf de sare 120 g unt rece 60-70 ml apă rece

zeama de la 2 lămâi

coaja rasă de la 2 lămâi

1 praf de sare

4 gălbenuşuri

100 g unt

120 g zahăr

150 g zahăr

1 praf de sare

3 albuşuri

Mod de preparare

Pui într-un bol făina, sarea şi untul cubuleţe. Freci cu furculiţa până se omogenizează, apoi adaugi câte o lingură de apă până obţii un amestec nisipos. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi îl dai la rece 30 de minute. Încingi cuptorul.

Torni într-o cratiţă zeama de lămâie, coaja, zahărul şi laşi la foc mic. Adaugi pe rând gălbenuşurile, sarea şi jumătate din cantitatea de unt. Amesteci continuu, iar când începe să dea în clocot iei vasul de pe foc şi pui restul de unt. Omogenizezi şi laşi crema să se răcorească.

Prepari între timp bezeaua. Mixezi albuşurile cu un praf de sare, apoi adaugi treptat cantitatea de zahăr. Baţi spumă albuşurile până se topeşte zahărul. Întinzi aluatul şi îl pui într-o tavă rotundă tapetată. Tai excesul de aluat de pe margini şi îl înţepi din loc în loc cu furculiţa. Torni crema de lămâie, după care adaugi bezeaua şi uniformizezi. Dai tava la cuptor 35-45 de minute, la foc mediu, până când bezeaua se rumeneşte.