Plăcintă cu mere şi migdale

1365436184 8397placinta 20cu 20mere 20si 20migdale jpeg

Tarabele în pieţe sunt pline cu feluri diferite de mere, care de care mai atrăgătoare şi mai delicioase. Nu-i aşa că le-ar sta bine într-o plăcintă?

Ingrediente

Pentru aluat

600 g făină

400 g margarină

2 pliculeţe zahăr vanilat

1 plic praf de copt

1 lingură oţet

50 ml apă

Pentru umplutură

1 kg mere

4 linguri zahăr

1 linguriţă scorţişoară măcinată

50 g migdale feliate

Mod de preparare: Amesteci zahărul vanilat cu margarina, adaugi treptat făina cernută cu praful de copt, oţetul şi apă cât este necesar ca aluatul să fie consistent.Frămânţi bine până când este omogen şi laşi să stea la rece 10 minute. Împarţi aluatul în două şi-l întinzi în foi. Aşezi una din, tre foi într-o formă rotundă, unsă cu ulei şi tapetată cu făină, îmbrăcând şi pereţii formei. Cureţi merele de coajă şi, seminţe, le tai felii şi le, aşezi în formă în straturi concentrice.Le presari cu zahăr şi scorţişoară. Acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat o înţepi în câteva locuri, presari migdalele şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru aproxima tiv 40 de minute când este fru, mos rumenită.