Plăcintă cu mere şi migdale

Tarabele în pieţe sunt pline cu feluri diferite de mere, care de care mai atrăgătoare şi mai delicioase. Nu-i aşa că le-ar sta bine într-o plăcintă?
Ingrediente
Pentru aluat
600 g făină
400 g margarină
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 plic praf de copt
1 lingură oţet
50 ml apă
Pentru umplutură
1 kg mere
4 linguri zahăr
1 linguriţă scorţişoară măcinată
50 g migdale feliate
Mod de preparare: Amesteci zahărul vanilat cu margarina, adaugi treptat făina cernută cu praful de copt, oţetul şi apă cât este necesar ca aluatul să fie consistent.Frămânţi bine până când este omogen şi laşi să stea la rece 10 minute. Împarţi aluatul în două şi-l întinzi în foi. Aşezi una din, tre foi într-o formă rotundă, unsă cu ulei şi tapetată cu făină, îmbrăcând şi pereţii formei. Cureţi merele de coajă şi, seminţe, le tai felii şi le, aşezi în formă în straturi concentrice.Le presari cu zahăr şi scorţişoară. Acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat o înţepi în câteva locuri, presari migdalele şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru aproxima tiv 40 de minute când este fru, mos rumenită.