Plăcintă cu nuci şi dulceaţă

placinta cu nuci si dulceata jpeg

Această plăcintă arată ca nişte ochelari, o prezentare care i-ar putea atrage chiar şi pe cei mici. Dar şi pe cei mari, în egală măsură.

Ingrediente (4 rulade)

Pentru aluat 320 g făină 1 ou 50 g unt 3 linguri ulei 3 linguri smântână 50 g zahăr ½ linguriţă bicarbonat 1 praf sare

500 g gem de caise

200 g nuci

2 albuşuri

7 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru aluat, cerni făina şi o amesteci cu zahărul şi sarea. Adaugi oul, torni uleiul şi omogenizezi. Amesteci bicarbonatul cu smântâna, apoi le torni în făină. Topeşti untul pe baie de aburi, laşi să se răcească, apoi îl torni în compoziţia cu făină. Aluatul obţinut îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.

Între timp, prepari umplutura. Mărunţeşti nucile cu sucitorul, apoi le amesteci cu albuşurile bătute spumă şi cu 5 linguri de zahăr. Împarţi aluatul în patru şi întinzi cu sucitorul fiecare bucată în parte. Le aşezi într-o tavă tapetată. Fiecare foaie o ungi cu gem, apoi rulezi ambele capete spre interior, laşi un spaţiu în care pui amestecul de nuci, iar deasupra o acoperi cu o bucată de aluat. Dai tava la cuptor 30-40 de minute, până se rumenesc. Când se răcesc, le presari cu zahăr pudră.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg