Plăcintă cu pere şi nuci

placinta cu pere si nuci jpeg

O reţetă cu care cu siguranţă nu vei da greş în faţa invitaţilor tăi!

Ingrediente

Pentru aluat 200 g unt 600 g făină 100 g zahăr pudră 3 ouă 1 linguriţă praf de copt

2 kg pere

50 g unt

1 praf scorţişoară

zahăr, după gust

50 g miez de nucă

scorţişoară, pentru decor

Mod de preparare

Topeşti untul pe baie de aburi şi îl laşi la răcorit. Cerni făina, torni untul şi omogenizezi. Adaugi zahărul pudră, ouăle şi praful de copt. Frămânţi până obţii un aluat moale, nelipicios şi pufos. Îl dai la rece aproximativ 1 oră. Presari făină pe blatul de lucru, împarţi aluatul în două şi întinzi foile. Pentru umplutură, razi perele, fără coajă, cotoare şi sâmburi şi adaugi zahăr după gust. Le căleşti, la foc potrivit, în unt. Le ţii pe foc până când scade zeama şi perele se caramelizează uşor. Le dai deoparte, le ţii la răcorit şi le amesteci cu scorţişoara şi miejii de nuci zdrobiţi. Tapetezi o tavă, aşezi o foaie de aluat, având grijă să îmbraci şi pereţii, şi pui umplutura. Nivelezi şi acoperi cu cealaltă foaie. Dai la cuptorul încins până când plăcinta se rumeneşte frumos. O serveşti presărată cu scorţişoară.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg