Plăcintă cu prune şi brânză

Plum strudel jpeg

Combinaţia cu prune şi brânză este o încântare pentru papilele gustative. Şi nici nu este greu de preparat.

Ingrediente Pentru blat: ● 125 ml apă caldă ● 250 g făină ● 1 praf de sare ● 50 ml ulei ● 1 ou pentru uns ● 2 linguri smântână, pentru uns ● ulei pentru uns foile Pentru umplutură: ● 200 g zahăr ● 100 g nuci măcinate ● 300 g brânză de vaci ● 1 ou ● 10 prune

Cum se prepară

Pentru a pregăti aluatul, amesteci apa călduţă cu sarea şi cu 2 linguri de ulei. Adaugi făina cernută. Frămânţi un aluat moale şi nelipicios, îl înveleşti în folie şi îl laşi pe blatul de bucătărie 20 de minute. Între timp, pregăteşti umplutura. Amesteci brânza cu zahărul şi oul. Speli prunele, le cureţi de sâmburi şi le tai cubuleţe. Le adaugi în compoziţia de brânză.

Împarţi aluatul în 2 părţi egale. Bucăţile de aluat le întinzi uşor cu sucitorul, le ungi cu ulei şi le pui una peste alta. După 10 minute începi să întinzi cu mâinile prima bucată de aluat. Trebuie să o întinzi cu buricele degetelor astfel încât să obţii o foaie de plăcintă foarte subţire. Aşezi foaia pe un prosop mare de bucătărie. Pe marginea ei adaugi umplutură, presari jumătate din cantitatea de nuci, apoi o răsuceşti cu ajutorul prosopului. Formezi o plăcintă pe care o pui într-o tavă de copt, tapetată. În felul acesta procedezi şi cu cealaltă foaie şi cu restul de umplutură.

Ungi plăcintele cu oul bătut amestecat cu smântână şi le coci 35 de minute la 170 °C.