Plăcintă cu spanac

placinta cu spanac jpeg

Este cea mai bună plăcintă de sezon pe care am de gând să o prepar chiar în această seară.

Ingrediente (1 tavă)

1 pachet aluat de foitaj 900 g spanac 200 g telemea de vacă 100 g caşcaval 2 cepe mari 6 ouă 3 linguri smântână 3 linguri griş sare piper

Cum se prepară

Laşi foile de aluat la dezgheţat şi opăreşti spanacul. Când este gata, îl scoţi într-o sită şi-l laşi la scurs.Tai spanacul mărunt, apoi îl frămânţi bine cu mâna, adaugi telemeaua şi ceapa date pe răzătoare, smântâna, 5 ouă, grişul şi piperul. Amesteci bine compoziţia şi guşti de sare. Dacă brânza nu este sărată, mai poţi pune sare.

Presari pe masă puţină făină şi întinzi o foaie de aluat. Aşezi foaia într-o tavă unsă cu puţin ulei, o înţepi cu furculiţa şi întinzi compoziţia cu spanac.

Acoperi compoziţia cu a doua foaie de aluat şi o înţepi şi pe aceasta din loc în loc. Pui tava cu plăcinta în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru o oră.

Dai pe răzătoarea mare caşcavalul şi amesteci într-un castron cu un ou bătut spumă.

Cu 10 minute înainte să fie gata, scoţi tava cu plăcintă din cuptor şi ungi cu amestecul de ou şi caşcaval. Scoţi plăcinta din cuptor şi o laşi la răcit 15-20 de minute, după care o tai bucăţi, pentru servire. Se poate mânca şi caldă, dar este foarte bună şi rece.