Plăcintă cu varză

placinta cu varza jpeg

Pentru că e sezonul verzei şi se apropie perioada în care toate gospodinele vor umple butoaiele ori borcanele pe cu micile mingiuţe gata pentru a fi murate, noi îţi o propunem o delicioasă reţetă de plăcintă cu varză.

Ingrediente

Pentru aluat 2 ouă 500 g făină 1 cană cu lapte drojdie cât o nucă 200 g untură 1 praf de zahăr 1 praf de sare

1 varză

1 morcov

3 linguri bulion

1 ceapă

ulei

1 ou

sare

piper

Mod de preparare

Pui într-un castron laptele, drojdia, zahărul, 2 linguri de făină şi praful de sare. Amesteci bine cu un tel şi laşi la crescut maiaua, la loc cald.

Într-un vas mai mare, pui făina cernută, plămădeala, ouăle bătute şi untura moale. Frămânţi un aluat elastic, pe care-l laşi la crescut acoperit, la loc cald.

Pentru umplutură, căleşti ceapa şi morcovul în ulei şi adaugi varza tăiată fideluţă. Laşi să scadă apa şi adaugi 3 linguri de bulion, sare şi piper. Amesteci, să se combine aromele şi să nu se prindă varza. După ce s-a înmuiat şi a scăzut apa, opreşti focul.

Pui pe planşetă făină şi împarţi aluatul în două. Întinzi cu sucitorul o foaie de aluat şi o pui într-o tavă tapetată. Aşezi varza călită, nivelezi şi acoperi cu cealaltă foaie de aluat. Înţepi din loc în loc, şi ungi plăcinta cu oul bătut şi o dai la cuptorul încins. Laşi la copt aproximativ 45 de minute.