Plăcintă de pui

Placinta de pui jpeg

Cu o textură uşoară şi rapidă de preparat, carnea de pui este cea mai bună alegere pe care o putem face, fie că vorbim de o masă în familie sau de o masă împreună cu prietenii. Dacă vorbim de plăcintă de pui, alegerea noastră devine şi mai delicioasă.

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline 500 g piep de pui, tăiat cubuleţe 5 felii de bacon 300 g ciuperci ½ cana făină 600 ml smântână câteva fire pătrunjel, tocat câteva frunze de busuioc, tocat 1 ceapă 2 linguri chimen câteva frunze de spanac, tăiate mărunt 6 foi de foietaj 4 cartofi 1 ½ ceaşcă brânză rasă 1 ou, bătut 2 linguri lapte sare piper

piep de pui

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 grade C.

Încindeţi uleiul într-o tigaie mare. Adăugaţi carnea de pui tăiată cubuleţe, şunca tăiată şi ciupercile tăiate bucăţi mici. Gătiţi timp de 5 minute. Reduceţi focul şi adăugaţi făina. Amestecaţi până rezultă o pastă. Treptat, puneţi în tigaie smântâna. Apoi, adăugaţi pătrunjelul, busuiocul, ceapa şi chimenul. Condimentaţi cu sare şi piper şi lăsaţi să se răcească.

Tăiaţi foietajul de placinta în jumătate, pe diagonală. Puneţi două foi din foietaj într-o tavă şi puneţi cartofii fierţi şi decojiţi în prealabil. Adăugaţi şi compoziţia de pui, apoi puneţi frunzele de spanac tăiate şi brânza rasă. Adăugaţi sare şi piper şi puneţi peste compoziţie puţin ou bătut amestecat un lapte.

Din foietajul rămas, acoperiţi plăcinta. Folosiţi o furculiţă pentru a uni marginile. Apoi ungeţi aluatul deasupra cu restul de ou bătut amestecat cu lapte. Folosind un cuţit, faceţi deasupra plăcintei o mică gaură pentru a permite aburului să iasă în timpul coacerii.

Daţi plăcinta de pui timp de 25 de minute la cuptor. Când s-a făcut placinta de pui, lăsaţi-o 5 minute să se răcească, apoi puteţi servi.

Placinta cu legume

Placinta cu legume

Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Placinta de pui cu legume

Placinta de pui cu legume

Sursa: taste.com.au