Plăcintă de spanac şi ouă

Ingrediente:
Pentru aluat: 300 g făină, 400 ml ulei, 1 pahar cu apă, ¼ linguriţă sare
Pentru umplutură: 2 kg spanac proaspăt sau echivalentul congelat 5 ouă fierte tari şi 2 ouă crude, 2 legături ceapă verde, 150 g seminţe de floarea-soarelui decojite, 250 g pipote, sare, piper
Mod de preparare: Faci întâi aluatul pentru care amesteci toate ingredientele menţionate. Frămânţi puţin aluatul, îl aduni asemenea unei bile şi îl dai la rece la frigider. Între timp, pui la fiert pipotele în apă cu sare şi cureţi spanacul şi îl speli foarte bine. Îl pui să se opărească în apă fierbinte cu sare. Îl scurgi bine, îl toci. Dacă e congelat, îl pui aşa să dea într-un clocot, îl scoţi şi-l laşi să se scurgă.
Din aluat întinzi o foaie subţire, pe care o pui într-o tavă rotundă sau într-o cratiţă şi ai grijă ca marginile aluatului să depăşească buza vasului. Amesteci spanacul cu ouăle crude, bătute ca pentru omletă, pipotele fierte şi tăiate bucăţi, ceapa verde şi cu seminţele de floarea-soarelui. Potriveşti gustul de sare şi piper şi pui umplutura în vas, peste foaia de aluat. Aşezi şi ouăle fierte astfel încât să fie în toată plăcinta, aduni marginile aluatului şi dai la copt.
După ce s-a copt, o laşi să se răcească în vas, apoi o scoţi cu grijă şi o tai.