Plăcinte cu gem de căpşuni

Placintele cu gem de prune jpeg

Cine poate refuza un desert? Vă garantăm că nimeni, mai ales atunci când are un gust atât de bun ca aceste plăcinţele. Ar trebui să le încercaţi.

Ingrediente:

500 g făină 1 cub de drojdie 5 ouă 4 linguri zahăr 200 ml lapte 1 praf de sare 2 plicuri zahăr vanilat 1 esenţă vanilie 3 linguri ulei 1 plic zahăr pudră 1 borcan gem de căpşuni

Mod de preparare:

Cerni bine făina într-un vas mai mare, iar într-o cană pui laptele încălzit, o linguriţă de zahăr şi cubul de drojdie. Amesteci până se topesc. Faci o adâncitură în făină, adaugi praful de sare şi torni laptele.

Pui 3 ouă, restul de zahăr, esenţa, zahărul vanilat şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare. Adaugi şi lingurile de ulei şi frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Acoperi vasul cu un şervet curat şi îl laşi 30 de minute , la căldură.

Din aluat întinzi o foaie groasă, după care tai pătrate mai mari. Pui câte o lingură de gem de căpşuni pe fiecare pătrat, apoi uneşti colţurile opuse. Baţi ouăle rămase şi ungi cu o pensulă fiecare plăcintă.

Le aşezi într-o tavă pe hârtie de copt şi le dai în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute. Când s-au rumenit le scoţi şi le presari cu zahărul pudră.