Prăjitură bavareză cu ciocolată

prajitura bavareza cu ciocolata jpeg

Cui nu-i place ciocolata? Pentru toţi cei care o iubesc avem o delicioasă reţetă, care poate fi chiar un desert festiv.

Ingrediente (8 porţii)

200 g biscuiţi cu cacao 100 g unt sau margarină 200 g zahăr 1 plic gelatină 1 praf de sare 1 3/4 cană lapte 200 g ciocolată 3 ouă 1 cană frişcă lichidă 1 linguriţă esenţă de vanilie

sos de ciocolată

fructe

Mod de preparare

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul moale. Întinzi amestecul de biscuiţi pe fundul unei forme de tort cu pereţi detaşabili şi presezi foarte ­bine. Laşi la rece până prepari crema.

Amesteci într-un vas zahărul cu gelatina şi sarea. Torni uşor laptele, amestecând cu un tel, adaugi ciocolata rasă şi încălzeşti totul la ­bain-marie până se dizolvă ciocolata şi gelatina (nu trebuie să fiarbă).

Baţi ouăle, adaugi puţin din amestecul de ciocolată, mixând energic, apoi torni ouăle în amestecul cu ciocolată, aşezi pe foc şi aduci la punctul de fierbere. Acoperi vasul cu o folie de plastic şi laşi să se răcească circa 2-3 ore.

Baţi frişca lichidă împreună cu esenţa de vanilie şi o încorporezi uşor în crema de ciocolată, amestecând uşor, de jos în sus. Torni compoziţia peste blatul de biscuiţi şi laşi la rece peste noapte. Când serveşti, decorezi cu sos de ciocolată şi cu fructe.