Prăjitură crocantă cu mere

prajitura novegiana cu mere jpeg

De-abia aştepţi toamna pentru a te bucura de zemoasele şi parfumatele mere. Iată doar un mod în care le poţi prepara.

Ai nevoie de

400 g făină

250 g zahăr

300 g fulgi de ovăz

Sare

¾ lingură praf de copt

½ lingură scorţişoară

¾ cană unt

¼ cană zahăr brun

1 lingură zeamă de lămâie

2 linguri făină

5 mere descojite şi tăiate felii

¼ cană zeamă de lămîie

2 linguri unt

Pune într-un vas făina, zahărul, sarea, fulgii de ovăz, praful de copt, zeama de lămâie şi scorţişoara. Amestecă bine şi adaugă untul. Dă deoparte 1 cană de amestec, iar restul întinde-l într-o tavă în care ai pus hârtie de copt. Coace 15 minute, după care lasă să se răcească.

În alt bol amestecă zahărul brun, sfertul de cană de zeamă de lămâie, cele 2 linguri de făină şi de unt şi merele. Pune umplutura peste blat şi restul de compoziţie rămas. Dă tava la cuptor pentru 45 de minute sau până când se rumeneşte pe deasupra. Lasă să se răcească înainte să o porţionezi.

Sursa foto http://sweetpeaskitchen.com

http://sweetpeaskitchen.com