Prăjitură cu afine şi lămâie

3c941248754f27eb8e70a903af3b6b96 jpeg

Afinele sunt vedetele acestei veri. Uite cum le poţi folosi pentru a prepara cea mai bună prăjitură.

Ingrediente

2 căină ½ linguriţă praf de copt ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu ¼ linguriţă sare 1 cană unt la temperatura camerei ¾ cană zahăr 4 ouă mari, la temperatura camerei 4 linguri suc de lămâie proaspăt coaja de la 2 lămâi 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 cană lapte 2 căni afine proapete, scurse şi acoperite de 1 lingură de făine

Pentru glazură

1 cană zahăr pudră

2 linguri suc proaspăt de lămâie

coaja de la 1 lămâie

Mod de preparare

Încinge cuptorul la 350 grade F. Presară făină pe o tavă şi las-o deoparte.

Într-un bol, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. În bolul unui mixer, bate untul cu zahărul 3-4 minute, sau până când se tipeşte zahărul, iar amestecul devine pufos. Pune ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecrae adăugare.

Adaugă sucul de lămâie, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie şi amestecă pentru combinare. Pune laptele şi amestecă în continuare. Folosind o spatulă, amestecă compoziţia de unt cu cea de făină, până când se încorporează. Adaugă afinele şi pune amestecul în tavă.

Găteşte pentru 40-45 de minute. După ce o scoţi las-o la răcit pentru 20 de minute. Separă marginile de tavă cu ajutorul unui cuţit. Scoate prăjitura din tavă şi pune-o la rece. Pentru a prepara glazura trebuie să amesteci bine toate ingredientele. Pune glazura peste prăjitură şi poţi servi.

Sursa: Chew Out Loud