Prajitură cu brânză
Dacă esti o mare amatoare de brânzeturi, trebuie să încerci neaparat aceasta reţeta de prajitura cu branza.
Ingrediente:
Pentru blat: 200 g biscuiţi digestivi 100 g unt 3 linguri zahăr
Pentru cremă:
1 kg brânză de vaci
200 g zahăr
3 linguri făină
150 smântână
3 ouă
1 pacheţel zahăr vanilat
1 lămâie
Mod de preparare:
Se trec biscuiţii prin maşina de tocat şi se amestecă cu zahărul şi untul topit. Se tapetează o formă de tort unsă cu unt cu compoziţia de biscuiţi şi se presează bine până seamănă cu un blat.
Se amestecă brânza bine scursă cu zahărul, coaja rasă şi zeama de lămâie, făina, gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Se încorporează apoi smântâna şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia peste blatul de biscuiţi, se face un model cu furculiţa şi se introduce prajitura cu branza la cuptor pentru 45 de minute.
Se scoate prajitura cu branza din cuptor, se lasă să se răcorească şi se presară biscuiţi măcinaţi.
Prajitura cu branza de vaci si bezea